Reklam

Reklamlar

12 Haziran 2010 Cumartesi

Google Caffein'e Yönelik İpuçları

++ Url satırında tarih kullanmayın.
++ sitenize içerik eklediğiniz gibi artık eski içeriklerinizi de belirli periyodlarda elden geçirin.

( Söz gelimi Kpss sonuçlarıyla ilgili bir sayfa yazdınız geçen sene, bu sene aynı dönemde hem yeni bir ayzı ekleyin, hem de o sayfadaki içeriği yeniden düzenleyin )

++ Google wikipedia kalitesinde sitelere önem veriyor, caffeini tanıttığı sistemde kullandığı resme dikkat edin. Her içerikte yazıyla ilgili kapsamlı bilgiler içeren, mümkünse otorite sayfalara link verin, ilgili resimler ekleyin, her yazınızla ilgili sitenizdeki alakalı diğer sayfalara da link verin.

++ Burası ilginç : Artık yeni ve güncel sayfalar öne çıkacaksa o zaman elinizde kendinizi sıkmadan oluşturabileceğiniz binlerce sayfalık bir hazine var. Mesela en son içeriğini 1 sene önce girmiş siteleri bulursunuz, içeriklerini alır ve her birine 2 cümle eklersiniz, resim, linkleme işlemleri, video vs. ile onun hiti artık sizin.


++ Wordpress tarzı sistemler kullanıyorsanız şayet, daha önce eklenmiş içeriği tekrar anasayfaya çeken, sitemap'deki tarihi değiştiren eklentiler mevcuti, eski içeriği canlandırmada etkili olacaktır.

++ yine wordpress tarzı etiketleme yapan sayfalarla uğraşıyorsanız içerik girilmeyen ve uzun süre hareketsiz kalan etiket sayfalarınızın tehlikede ve silinmek üzere olduğunu hatırlatalım.

++ yine wordpress kullanıyorsanız her yazının başına sonuna spinlerle orjinal içerik ekleyebilmeniz mümkün ve işin ilginç tarafı artık google her sayfayı ziyaret ettiğinde bu spinler farklı mantıklı yazılar oluşturabiliyor ve özgünlük ve güncellik problemini birlikte halledebiliyorsunuz.

++ var mı bilmiyorum, text spin eden yazıların yanında resim spin eden sistemler de işe yarayacaktır şu hengameden sonra.

++ ! Resimlerle de link almaya çalışın. ille < a h r e f şeklinde link almanıza gerek yok. elemanlar sizin sunucudaki resmi kendi sitelerinde kullansın yeterli. Bunu nasıl sağlarsınız, orjianl resimler bulun ve optimize edin ( isim , boyut vs. ) ve mümkünse bloglara yorum kasarken ana sayfanızı değil resimlerinizi link olarak verin. Aramalarda çıkartacaktır bu resimleri, sitesine resim arayan 10 elemandan 1 i resmi bilgisayarına yükleyip sonra kendi hostuna atmaktan üşense ve direkt sayfanızdan çekse resmi size yeter.

++ Caffein'de sosyal paylaşımlar önem kazanmış gibi. Twittera ekleyin demeyeceğim, facebook twitter gibi ortamlardan BİR ŞEKİLDE içeriğinize hit getirin. O sayfanın zıpladığını göreceksiniz. Link atalım bulunsun işe yaramaz. Bunun için ne yapabilirsiniz. Facebookta gruplar fan sayfaları oluşturun. 5000 10000 kişi vs. elinizin altında olsun. İlginç başlıklarla linkinizi atın. 100 kişi ziyaret etse google'ı içeriğin sosyal iletişimde etkili olduğuna ikna edecektir.

++ içeriğin oluşma zamanı ve gelen hitin tarihsel optimizesi son derece önemli olacak. ama bu durumu üç kağıt yöntemlerle çözebilmenin bir yolu yok. yani sayfanızın bu sistemde sürekli hit alabilmesi artık eskisi kadar olası değil. Google, internetteki içeriğin oluşma potansiyeline bu sistemle inanılmaz entegre oldu. Bir zamandır zaten twitter vs. gibi sosyal ortamlarda konuşulanları arama sonuçlarının üstüne yerleştiriyordu, haber sitelerinde öss sonuçları açıklandı diye bir haber çıkıyor, öss kelimesinde 1500 tane kaliteli linki olan adamın önüne çıkabiliyor artık.

++ Tek başınıza hareket etmeyin, benim size tavsiyem ya editörler tutun, ya da 4-5 kişilik sektör blogları yapın. Herkesin ilgileneceği günleri veya haftaları olsun, bu şekilde güncellik ve orjinallik maksimumda olur. Google sosyal ortamlardaki güncelliği bütün sitelere ait bir standart haline getirecek bu adımıyla..

Google Caffein'e Yönelik İpuçları bunlar!
Dipnot
Bu yazı 12 Haziran 2010 Cumartesi günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz. Unutmadan, Bu yazı sizler tarafından tam tamına defa okunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz


Php Dersleri

ebook library