Reklam

Reklamlar

10 Haziran 2010 Perşembe

Döngülerde Her Döngü Döndüğünde Sonucu Vermek!

Arkadaşlar çok uzun sorgularımız varsa ve bu sorguların bitmesi yerine gerçekleştiği anda sonucu vermesi için size bu yazıyı hazırlıyorum.
Aslında bakarsanız bu çok kolay. PHP zaten bizim için hazırlamış bu fonksiyonu ve sadece bir örnekle bunu anlıyacağınıza eminim!

Google Chart API ile grafik çizdirmek

Yakın zamanda (gerçi 3-5 ay oldu) google chart api'sini sunarak GET mothodu ile gönderdiğiniz çağrılar sonucu oldukça hızlı biçimde yumuşatılmış (antialiased) grafikler çizdirebiliyor. API'nin kullanımı aslında oldukça basit. Verileriniz ve grafik detaylarınız (etiketler, renkler vs) ile bir URL oluşturuyor ve çağırıyorsunuz. Google size PNG formatında istediğiniz boyutta ve renklerde grafik veriyor. Dökümantasyonu güzel hazırlanmış ve neredeyse tüm popüler grafik türlerini çizdirebiliyor. http://code.google.com/apis/chart/ adresinden gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

Doğrudan kullanıma yönelik parametreleri ele alacağım ve en çok kullanılan 3-4 grafik türünü nasıl çizdirebileceğimizden bahsedeceğim. Geri kalan daha detaylı bilgiyi kendi sitesinden alabileceksiniz zaten.
ebook library