Reklam

Reklamlar

8 Haziran 2010 Salı

W3C – XHTML Hataları ve Çözümleri

Bugün size W3C – XHTML Hataları ve Çözümleri adlı konuda bir kaç taktik göstericem. Yapımı gayet kolay ve bazı teknik hatalardan oluşan hataları düzeltip onarmaya çalışacaz. Ama ilk önce W3C nedir onu öğrenelim..

W3C Nedir?

W3C ; Web standartlarını belirleyen bir örgüt ismidir (diye biliyorum).

W3C ‘in SEO ‘ya Etkisi

W3C - XHTML uyumluluğu SEO ‘ya etkisi çok büyüktür. Sitenizin W3C ve XHTML uyumlu olması sitenizin SEO dostu olmasına yardım eder. Bu yüzden sitenizde hatalı kodlar varsa bu kodlardan sitenizi arındırmanızı tavsiye ederim.

W3C ‘in temel amacı?

HTML çıktılarının veya HTML kodlarının her tarayıcıda anı gözükmesini sağlamak, siteye doğru dürüst erişmeyi sağlayabilmektir. Aynı zamanda HTML dilinin sürekliliğini aktifkılarlar.

Uyumluluğunu kontrol etme

Siteniz W3C standartlarına uygun mu ? Nasıl kontrol edilir ?
Cevabı çok basittir. XHTML hatalarınız var mı? Varsa nelerdir ? Her türlü sorunun yanıtını XHTML Validator ile öğrenebilir, hatalarınızı düzeltmenizi sağlayabilirsiniz..
Kodladığınız veya hazır bir scriptin CSS stylende hata var mı? Varsa nelerdir? Her türlü sprunun yanıtını ise CSS Validator ile öğrenebilir, hatalarınızı düzeltmenizi sağlayabilirsiniz..
Neyse bu kısmı öğrendikten sonra en kritik dersimize geldi sıra :) . İşte yazının en önemli kısmı bundan sonrasıdır. Lütfen bundan sonrasını iyi okuyun ve dikkat edin!!

Kodları iç içe kapama

Bu bölümden kodları iç içe nasıl kapatılır onu öğreticem (bilmiyenlere). Size hatalı kodu ve doğru kodu göstericem siz bakarsınız..
Hatalı Kod: Herhangi bu yazı yazın...

Doğru Kod: Herhangi bu yazı yazın...

Kodları küçük harflerle yazın..

HTML de kodları büyük veya küçük harflerle yazmak sorun teşkil etmez. Ancak xHTML de büyük – küçük ayırımı vardır.
Hatalı Kod: Herhangi bu yazı yazın...
Doğru Kod: Herhangi bu yazı yazın...

XHTML Etiketlerini Kapatın..

HTML ile etiketleri kapatmaya gerek yok. Ama XHTML için etiketleri kapatmak zorundayız.
Hatalı Kod: Resim açıklaması
Doğru Kod: Resim açıklaması

DOCTYPE’ı Büyük Harflerle Yazın

Hatalı Kod:
Doğru Kod:
Arkadaşlar lütfen HTML ve XHTML kodlarının birbirine karıştırmayın. Çünkü ikisi farklı şeylerdir. İkisini birbirne karıştırırsanız sitenizin SEO ’su bozulur ve sitenizin W3C – XHTML uyumlu olmasını engellenir.
Dipnot
Bu yazı 8 Haziran 2010 Salı günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,,,,,,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz. Unutmadan, Bu yazı sizler tarafından tam tamına defa okunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz


Php Dersleri

ebook library