Reklam

Reklamlar

9 Haziran 2010 Çarşamba

Hızlı Ve Kolay Adsense Hesabı nasıl alınır ?

Merhaba arkadaşlar.. Piyasada adsense alabilmek için yüzbinlerce yazı mevcut.. Fakat ben size bugün tamamen kendi deneyimlerim ve bilgilerimle adsense hesabı nasıl alınır, nasıl onaylanır ve nasıl daha çok kazanılır bunları anlatacağım..
http://www.megahowto.com/wp-content/uploads/2009/11/Adsense-Logo.jpg
İlk olarak yeni bir adsense hesabı almak için , ve adsense hesabımızda kullanabilmek için bir gmail hesabı oluşturuyoruz.
Gmail hesabı oluşturmak için şu linke tıklayın. Yukarıda ad, soyad, kullanıcı adını doldurduktan sonra alt taraftaki kurtarma e-postası bölümüne daha önce hiçbir yerde kullanmadığınız ve mümkünse gmail ve hotmail dışında bir e-mail seçiniz.. Eğer web siteniz varsa kendi hostinginizden alacğaınız  ornek@seninsiten.com gibisinden bir mail alınız.
Bu işlemi tamanladıktan sonra gmail hesabınızı oluşturun ve sayfayı kapatın.Sırada adsense hesabımızı oluşturmak var.

Adsense.com sitesinden Yeni hesap oluştura tıklayarak ya da şu linki ziyaret ederek aşağıda belirteceğim şekilde formu dolduracağız.Evet arkadaşlar, eğer bu makeleyi okuyorsanız ve google dan geldiyseniz muhakkak ki bundan daha başka makaleler okumuş olmalısınız.. Ama ben yinede orada bulunan makalelerden de size bahsedeceğim.. Okuduğunuz makalelerin çoğunda Türkçe değilde yabancı bir site olarak görünün gibisinden ibareler verilmektedir.Arkadaşlar sakın ola Web sitenizin URL’si: yazan bölüme bir türkçe domain giripte alttaki Web sitenizin dili: bölümüne yabancı bir dil yazmayın.. Bu google’ı aldatmaktır ve hesabınızın onaylanması çok süre alır.. Eğer ki yabancı dilde bir siteniz varsa  yada yabancı dilde bir site ile başvuracaksanız bunu yapınız yoksa Web sitenizin dili: bölümünü türkçe seçiniz ve site dilleri arasından tükrçeyi işaretleyiniz.
http://zingocan.com/wp-content/uploads/adsense-hesap-acma.png

Peki nasıl sitelerle başvurulmalı;

  • Arkdaşlar, çoğu zaman sitemizin googleda ki değerini tam olarak bilemeyiz. Pagerank değerli heleki yeni açılmış siteler için pek de birşey ifade edemiyorlar.. Bu konuda hemen  alexa yardımımıza koşuyor..Alexa hiti en azından 750k altında bulunan siteler ile başvuru yapabiliriz.
  • Başvuru yaptığımız web sitesi kesinlikle daha önce adsense hesabı almak için kullanılmış olmamalı.
  • Sitemizin navigasyon ayarları, template görünümü ve google içerisindeki sayfa sayısı yüksek olmalı
(Not: Bazı web sitelerinde blogspot.com adresinden en azından 50 konu açarak adsense hesabını onaylatanların olduğu söylenmektedir. Arkadaşlar, blogspot siteleri neredeyse diğer domainlerden daha da çok olmaya başladı. Blogspot ile adsense alabilmek için çok uğraşılmalı ve benzersiz bir siteniz olmalı.. Aksi taktirde onaylanmadı mailini dahi aylarca alamayabilirsiniz)
  • Başvuru yapacağınız web sitesi sizin olsun. Başka web sitelerini kullanarak adsense hesabı almamaya gayret gösterin. Bu eğer , o site adsense hesabı olarak kullanılmamış ise sizin yararınıza olabilir ancak o site sahibine büyük bir işkence gibidir.
  • Başvurduğunuz web sitesi kesinlikle en azından 2 ayını doldurmuş olmalı.
Evet arkadaşlar. Başvuracağımız siteyi doğru olarak seçtikten sonra alt kısımlara geliyoruz.Hesap türü, ülke veya bölge kısmını doğru olarak giriniz. Kişisel ve Türkiye seçeneklerini işsatetleyin.


Alacaklı adı bölümüne gelince;

  • Eğer daha önce, örnek veriyorum; Tayfun ÇAKIR olarak hesap açtıysanız başka bir ad ve soyad kullanmaya çalışın. Google tarayıcıları ve Google mühendisleri, adsense hesap kabulune heleki şu zamanda fazlasıyla önem vermekte ve buluttan nem kapan bir havaya sahip olmaktadırlar.
  • Alacaklı adımızı istediğimiz gibi girebiliriz, Adsense hesabımız onaylandıktan sonra alacaklı adımızı değiştirebilme şansımız vardır.

Adres bölümü en önemli bölümümüz;

  • Arkadaşlar adres satırı çok önemli.. Son zamanlarda adsense hesabı almak için başvuran çoğu arkadaşımız adres bilgileriniz geçersiz bilgisini almaktadırlar. Adres bilgilerimiz kesinlikle doğru olmayacak
  • Adres bölümünde  sokak adresi satırına ; örnek cad. example sok. gibi ibareler kullanınız.
  • Sokak adresi , google’in sokak ve cadde olarak tanımladığı unsurdur. kelime cad. ve kelime sok. olarak oraya bilgileri giriniz.
  • İkinci satıra ise apartman adı ve numarasını giriniz. Örneğin tulumba apt. no:52 gibi bir ifade kullanırsak onlaylanma ihtimalimiz  artar ve google’in bizi reddetme imkanı en altlara düşer.
  • Son olarak adres satırımızda dolduracağımız bilgiler kullanılmadığını düşündüğünüz kelimelerden ibaret olsun..Örnek olarak;
http://zingocan.com/wp-content/uploads/adsense-hesabi-alma.png
Telefon numarasını ve Google AdSense hakkında nereden bilgi aldınız? gibi soruları kafanıza göre doldurun. Adsense formundaki bütün tikleri işaretleyin ve Bilgileri Gönder butonuna tıklayın.
Daha sonra girdiğiniz hesap bilgileri bölümü gelecek. Bu bölümü dikkatlice inceleyin. Herhangi bir yanlış var mı diye bakın. Ve sonrasında;
tikini işaretleyin. Altta çıkan iki bölümden
AdSense için mevcut Google hesabımı kullanmak istiyorum. şıkkını işaretleyin. Size bir gmail giriş noktası belirecek. Bu bölümü en başta aldığımız gmail hesabına uygun olarak doldurun ve oturum açın. Eğer sizi tekrar adsense formuna gönderirse formu aynı şekilde tekrar doldurun ve aynı işlemleri yapın. Hesabınız 1-2 iş günü içerisinde cevap verilceketir. Adsense başvurunuzu yaptınız. Büyük ihtimalle 1-2 gün içerisinde başvurunuz inşallah onaylanacaktır.

Bizim öğrettiğimiz uygulamaları yaptıktan sonra adsense hesabınız onaylanırsa lütfen yorum olarak bizimle paylaşınız..

Daha fazla adsense bilgisi için ; tıklayın

http://zingocan.com/wp-content/uploads/google_adsense3.png
Dipnot
Bu yazı 9 Haziran 2010 Çarşamba günü yazılmıştır. Bulunduğu kategori : ,,,. Yazdığım yazıları RSS 2.0 sistemini kullanarak takip edebilir, dilerseniz yorum yapabilirsiniz. Unutmadan, Bu yazı sizler tarafından tam tamına defa okunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz


Php Dersleri

ebook library